Blog

Elérkezett a tavaszi kerti szezon!

2020.04.26 10:43

Hecht fűnyíró

A tavaszi napsütés és a zöldülő gyep valószínűleg mindenkit arra kényszerít, hogy kertünkben idén először indítsuk el fűnyírónkat. Lesznek olyanok, akik meglepődnek, hogy a tél végével milyen állapotban találják a tavaly ősszel letett fűnyírót és elkezdenek gondolkodni új fűnyírógép beszerzésén. Egy fűnyírógép azonban nem olyan, amit minden nap vásárolnunk kell. Ha vigyázunk rá, akkor hosszú évekig kiszolgál minket egy minőségi benzines-, elektromos- vagy akár akkumulátoros fűnyírónk.

Az akkumulátoros fűnyírók az utóbbi évek sláger termékeivé váltak. Ennek meg van az oka, hiszen ezeket a fűnyírókat is villanymotor hajtja, amely csendes a belső égésű motorhoz képest, egyszerűbb felépítésű, ezért kevesebb a meghibásodás esélye és gyakorlatilag nem igényel karbantartást. Nincs szükség olaj, légszűrő vagy gyújtógyertya rendszeres cseréjére vagy nincs elektromos vezetékhez kötve, mint egy elektromos fűnyíró. A vezeték nélküli fűnyíró felépítése és felhasználási módja tehát gyakorlatilag megegyezik a hagyományos elektromos fűnyíróval, de nincs szükség folyamatos bajlódásra az összegabalyodott elektromos kábellel. Egy modern lítium­ion akkumulátor energiát szolgáltat a fűnyírónak akár több tízperces munkához. Ez elegendő egy kisebb kerthez. Nagyobb kertekhez vásárolhat két vagy több akkumulátort is ugyanahhoz a géphez és kicserélheti őket, miközben az egyik a töltőn van a másik dolgozik. Az akkumulátoros fűnyírok jelenleg is még komoly fejlesztéseken mennek keresztül akárcsak az elektromos vagy hibrid gépjárművek, hogy hosszabb és még hosszabb akkumulátor töltöttséget tudjanak elérni.

Jelenleg az akkumulátoros fűnyírókat inkább csak hobbi kertészek használják, de egyre inkább terjed a felhasználhatóságuk a professzionális felhasználók körében is.

Egyesek számára a fűnyírás és kertrendezés jó módszer lehet a kikapcsolódásra, de mások számára idegesítő tevékenység lehet a rendszeresen szükséges fűnyírás. Jó hír, hogy már megszületőben van erre a problémára is megoldás! Akinek nem élvezet a fűnyírás de szeretne szép hobbikertet magának az választhat robotfűnyírót is. A robot fűnyíró megszabadíthat minket sok munkától és önmagában játékosan képes kezelni a rendszeres fűkaszálást. Csak be kell állítani be a fűnyírás időpontjait és napjait, hogy ne zavarja pihenése közben. Így lesz a kert igazi szuper hobbi ahol a fűnyírásra szánt időt felválthatja a pancsolás a medencében, lazulhat az infra-szaunában vagy grillezhetünk barátainkkal. Egy modern HECHT robotfűnyíró esőérzékelővel van felszerelve. Amikor esni kezd az eső, a fűnyírást későbbre halasztja. Nekünk nem kell tenni semmit. Parkoltatja magát a töltőállomáson, és amikor az akkumulátorok teljesen feltöltődnek, a megadott időben elkezdi a kaszálást. Mivel a robot rendszeresen és gyakrabban tud füvet nyírni, mint ahogy azt mi tennénk így ez is csak a gyönyörű gyep javát szolgálja. Zöldebbé és sűrűbbé teszi a pázsitunkat és még el sem fáradunk!

hecht fűnyíró robot

Ha Ön egyike azoknak, akik még mindig nem bíznak a modern technológiában, és továbbra is a benzinmotorokat kedvelik, az utóbbi néhány évben némi előrelépés történt a motoros fűnyírók területén is. Az új motoroknak meg kell felelniük a szigorú Európai Uniós károsanyag kibocsátási határértékeknek, nagyobb teljesítményt kell elérniük és kényelmi funkciókkal is például elektromos önindítóval is felszerelhetik a modern benzines fűnyírógépeket. Így akár idősebb emberek, hölgyek vagy a legifjabb segítőink is, akiknek nem lenne elegendő ereje ahhoz, hogy gyorsan meghúzza az indítókart, játékosan elindíthat egy ilyen önindítós fűnyírót. A hajtásokat szintén modernizálták. Például az önjáró fűnyírók lehetővé teszik a haladási sebesség beállítását, amit minden bizonnyal mindenki értékelni fog. Például, ha magasabb vagy kicsit elhanyagolt füvet vág de rövidebb ápolt gyepnél is gyorsabb és precízebb lesz a munka. Az eredeti kúpos tengelykapcsolót kiegészítették egy fogrendszerrel, amely szorosan rögzíti a tengelykapcsolót és megakadályozza annak csúszását. Ennek köszönhetően a fűnyíró akár egy teljes teli fűgyűjtő kosárral emelkedőn felfelé is megy anélkül, hogy a tengelykapcsoló megcsúszna. Ez természetesen pozitív hatással van a tengelykapcsoló élettartamára is. És ha a vezetésről beszélünk, akkor a HECHT fűnyírók szabadalmaztatott kerekes kialakításáról mindenképp említést kell tegyünk, melynek köszönhetően a kerekek nem csúsznak a fűben, ugyanakkor a fű és sár sem tapad meg.

Hecht benzinmotoros fűnyírógépek

Bár a HECHT kínálatában jellemzően nagy és nehéz cseh vagy Briggs aszinkron motorokkal ellátott fűnyírókat találhat, a kisebb és erősebb motorok használata is népszerű. A könnyebb és erősebb fűnyíró még a magas fűben sem áll meg. Legújabb fejlesztésünk a háromkerekű fűnyírók. Ez azonban nem csupán értelmetlen tervezési design változás. Az első kerék egy csuklóba van felszerelve, amely lehetővé teszi a fűnyíró jó és könnyű elfordulását. Ezért teljesen ideális a modern kertekhez, ahol sok akadály van például lekerekített virágágyások vagy járdák. A háromkerekű fűnyíró elsődlegesen modern gondosan parkosított kertekhez készült. Az ilyen kertekben történő fűnyírás örömöt okoz ezzel a fűnyíróval. Könnyen kerülgetheti a virágágyások vagy egy kerek kerti medence és még sok más akadály íveit. Sík felületen, a kar egyetlen állításával rögzítheti a kereket egyenes vonalba és a fűnyíró egyenes vonalban fog vágni mint bármely más hagyományos négy kerekű fűnyíró. Ezt a legújabb HECHT fejlesztést is megtalálod a kertihobbi.hu oldalunkon a többi hobbi és kerti termékekkel együtt. Jó időtöltést kívánunk!

olcsobbat.hu argep.hu favi.hu