Blog

Üvegház - minden, amit tudni akartál

2023.01.19 15:36
Pető Attila Dániel
Pető Attila Dániel

Aki termesztett már saját zöldséget, az pontosan tudja, hogy annak öröme leírhatatlan. Ha van egy kis hely a kertben, ahol könnyűszerkezetes, alumínium, polikarbonát üvegházat helyezhet el, akkor ne sokáig gondolkozzon. A mostani időkben különösen megéri, a zöldséges és gyümölcsök árai az egekbe szöktek. Bárki, aki rendszeresen termeszt különféle típusú növényeket, profitálhat a gyorsan felépíthető, praktikus és mindemellett tartós üvegházak előnyeiből. A növekedés és érés felgyorsítása, a növények védelme mellett, a megfizethető ár és a széles méretválaszték is óriási előnyt jelent.

Összefoglalva, ha gyors, tartós, ár-érték arányban kiváló megoldást keres a szinte egész éves zöldség-, gyümölcstermesztéshez, vagy csak dísznövényeit kerti eszközeit óvná a hidegtől, jégtől, hótól, akkor melegen ajánljuk egy alumínium, polikarbonát üvegház beszerzését.

Olvasson tovább és választ adunk felmerülő leggyakoribb kérdésekre, és tippeket-ötleteket adunk a legoptimálisabb felhasználásra!

Ki ne akarna egy üvegházat a kertjébe?

Azonban még külön-külön sem mindenki van megáldva műszaki tervező vagy kisiparos kivitelező vénával, nem hogy együtt.

Így érdemes nagyon meggondolni azt, hogy magunk vágunk-e bele az üvegház kivitelezésébe, és ezzel esetlegesen vállaljuk, hogy a fejben szépen eltervezett, nem is olyan olcsó üvegházunk végül a sokadik ránézésre is inkább hasonlít majd a Micimackóból ismert Füles csacsi által összetákolt viskóra. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az üveggel való munka megfelelő előkészület, és kellő ügyesség hiányában sérülés veszélyes lehet.

Mindezek mentén máris szimpatikusabb lehet egy előre gyártott üvegház, amelynek az ép ujjakon kívül számos további előnye van. 

Üvegházak az egyszerű összeszerelés szöveggel.

Az előre gyártott üvegház előnyei:

Első: nem szükséges neked megtervezned a keretrendszert, a vázszerkezetet, a tetőt, az ablakot, a szellőzést stb.

Elég csak kiválasztani azt az üvegházat, amelynek a paraméterei, kinézete, felszereltsége neked a legmegfelelőbb és az egész konstrukciót összeszerelésre készen kapod. Itt gyorsan rá is nézhetsz pár praktikus üvegház megoldásra:

Második: előre megtervezheted várható költségeidet.

Amennyiben elemenként és csavaronként saját magad állítod össze majdani, elképzelt üvegházadat, akkor bármilyen alaposan és előrelátóan is tervez, nagy valószínűséggel bele fogsz futni abba a ténybe, hogy az építési alapanyagok ára folyamatosan drágul, így az üvegházad végül komoly tízezrekkel is meghaladhatja az előre előretervezett költségkeretedet.

Harmadik: nem kell hosszú napokat vagy heteket azzal töltened, hogy több helyről szétválogasd, megrendeld majdani üvegházad egyes elemeit például:

Az alapzatot, a vázszerkezet megfelelő méretű és darabszámú elemeit, az oldalfalak tábláit, és a tető méretre vágott polikarbonát paneljeit, a tetőlemezek alumínium profiljait, szellőzőablakot, ajtót és az azokhoz tartozó zsanérokat, csavarokat, egyéb rögzítő-elemeket.

Egy előre gyártott üvegház esetén az utolsó csavarig minden a rendelkezésedre áll, ami az összeállításhoz szükséges, legyen szó polcelemekről vagy hőmérőkről, higrométerről vagy ereszcsatorna lefolyóról.

Ráadásul, ha valami nem világos az összeszerelés menetében, akkor bátran kérdezhetsz. Ha elakadnál, akkor mi a kertihobbinál több évtizedes tapasztalatunkkal állunk rendelkezésedre.

Negyedik: minden egyes elemre kiterjedően kiváló anyagminőséget kapsz a pénzedért.

Az üvegház elemei így sokáig ellenálnak az időjárás változásainak, viszontagságainak, UV sugárzásnak, melegnek, hidegnek, szélnek, hónak, sőt akár jégesőnek és rozsdásodásnak is. Ráadásul gyártói garanciát is biztosítunk.

Ötödik: A berendezéseket is ugyanonnan beszerezheted.

Így mindent egyszerre, egy helyről megvásárolhatsz, ami az üvegházad összeállításához és berendezéséhez szükséges, akár ugyanazon a napon kiszállítva. Így nem veszítesz napokat vagy épp heteket várva, hogy minden meglegyen növényeid elültetéséhez.  

Palram logó, LanisPlast logó egy ütetést végző kéz előtt a megbízható minőséget, és gyors szállátást hangsúlyozva.

Tudod mik a jó üvegház előnyei, melyekkel mind a Palram mind a Vitavia üvegházai rendelkeznek? Lássuk:

⭐️90%-os fényáteresztés még a rosszabb fényviszonyok esetén is.

⭐️gyakorlatilag törhetetlen polikarbonát elemekből állnak.

⭐️nagy belmagasságuk biztosítja a kényelmes mozgást.

⭐️a 100%-os UV védelem megvédi a paneleket a törékenységtől és a mindenki által jogosan utált besárgulástól.

⭐️erős, rozsdamentes alumínium profilokkal készülnek.

⭐️nincs üveg mely megrepedhet vagy összetörhet.

⭐️könnyű összeszerelés és minimális szervízigény

⭐️az összeszerelési útmutató lépésről lépésre áttekinthető

 

Az előre gyártott, kész üvegházak szerkezeteket a gyártók, mint például a Palram és a Vitavia ezeknek a kiemelt szempontoknak megfelelően tervezik és állítják össze.

Ezek ráadásul igényeinknek megfelelően akár további extra tartozékokkal is kiegészíthetők.

„Na de milyen méretű legyen az általam választott üvegház és hol helyezzem el?”

A polikarbonát üvegházak többféle méretben kaphatóak. Ahhoz, hogy kiválaszd a megfelelőt, ki kell gondolnod, mekkora a kerted, mekkora helyet foglalhat el az üvegház, és mit szeretnél benne termeszteni. A nálunk, a kertihobbinál elérhető üvegházak magassága (akár 197cm vagy 264cm) lehetővé teszi, hogy kényelmesen mozoghass anélkül, hogy guggolásra lenne szükséged. A legkeresettebb méretek a 3x4m vagy 5x10m, de természetesen van a kínálatban ennél nagyobb darab is.

A fűtőtestek használatának elkerülése érdekében felhasználhatod a ház vagy nyaraló úgynevezett "hulladékhőjét", és a polikarbonát üvegházat a ház déli, délnyugati vagy délkeleti oldalára helyezheted, így kihasználhatod a hőszigetelést, ill. a ház falainak hőtároló tulajdonságai. Ezen túlmenően, ha az épületnek fehér fala van, az visszaveri a fényt az üvegházba, és ezáltal a növényeid több, erősebb fényt kaphatnak.

„Mit neveljek az üvegházamban?”

A polikarbonát üvegházakban különösen jól teljesítő növények közé tartoznak a különféle paradicsomfajták – cseresznye-, örökség- és bokorparadicsom. A paradicsomnak 20-25 Celsius-fok körüli hőmérsékletre van szüksége az ideális növekedéshez, és az üvegházban ehhez kiválóak a körülmények. Sőt még jobbak is, mivel szabályozható a páratartalom, és így csökkenthető a penészesedés is.

A fűszernövények és saláták kedvelőinek – ilyen vagyok jómagam is - egy polikarbonát üvegház rendszeres bazsalikom, citromfű és oregánó utánpótlást biztosíthat. A zeller, a brokkoli vagy a karfiol is jól érzi magát itt, sőt még erőspaprikát is termeszthetünk, ha kedvünk tartja. Az eper a legelterjedtebb műanyag üvegházban termesztett gyümölcs, de a meleg és párás környezet jól esik a szőlőnek is, amely árnyékot adhat más növényeknek.

Viva target 3800PC üvegház, Viva target 5000PC üvegház, Viva target 7500PC üvegház árakkal.

+ Még pár információ az általunk ajánlott márkák termékeiről:

A PALRAM üvegházak tekintetében az új, csúcsminőségű Hybrid termékcsalád üvegházaiban az oldalsó paneleknek köszönhetően ötvöződik a letisztult és gyönyörű, üvegre hasonlító kivitel, a robusztus konstrukció, valamint az egyszerű összeszerelés és a tökéletes használati tulajdonságokkal.

A LanitPLast Vitavia TARGET sorozatból származó üvegházak a PREMIUM kategóriába tartoznak az Egyesült Királyságban elismert gyártó készíti. Az üvegház eloxált alumínium profilokból készült, üvegezése hő szigetelő duplafalú kamrás 4 mm vastagságú polikarbonát lemezekből készült. Az összeszerelési mód, és az anyaghasználat jelentősen növeli az üvegház szilárdságát és stabilitását a szél hatása és a hó terhelésével szemben.

Bármelyiket is válaszd, biztos lehetsz benne, hogy csúcsminőséget kapsz, és a gyors kiszállítás mellett szakértő csapatunk minden felmerülő kérdésedre készséggel válaszol.

Üvegházainkat az alábbi linken megtalálod:

https://www.kertihobbi.hu/kert/uveghaz-telikert

olcsobbat.hu argep.hu favi.hu cofidis_hu simplepay_hu_v2