Blog

Minden, amit a hősugárzókról tudni érdemes

2022.12.05 14:06
Pető Attila Dániel
Pető Attila Dániel

A téli és az őszi hónapokban is kint szeretnének ülni a teraszon vagy van egy bárjuk, éttermük vagy kávézójuk és pár héttel meg szeretnék hosszabbítani a nyári szezont? A KERTIHOBBI segít, hogy könnyebben választhasson hősugárzót, kültérre és beltérre egyaránt.

Elektromos, infravörös hősugárzók

Infravörös sugárzással terjeszti a hőt, amit a fűtőtest produkál. A környező tárgyak elnyelik ezt a hőt és ez által felmelegszenek. Az infravörös kültéri hősugárzó a bőr számára kellemes és természetes hatású hőt állít elő.

A talajra, a falra vagy a plafonra

Az elektromos infravörös hősugárzó sokféle kivitelezésben beszerezhető. Gyakori a paneles hősugárzó állvánnyal, amelyet a földre kell elhelyezni - sok modell oszcillál egyik oldalról a másikra, amivel segítik a hő eloszlatását a környezetben. Egyes modellek a könnyebb manipuláció érdekében kerekekkel is el vannak látva.

Ilyen például a KERTIHOBBINÁL is kapható, 2 méteres magasságával, billenthetőségével és 600-1800 W tartományban állítható teljesítményével a Scheppach EPHS 1800, ami ideális társ a hűvösebb napokra és estékre. A fekete-ezüst, karcsú, elegáns dizájn mutatós darabbá teszi akár a teraszon, verandán, vagy az erkélyen. Elhelyezése és bekapcsolása (220 V) után, akár egy pillanat múlva, már élvezheti a kellemes meleget, mely a nap sugárzásához hasonló elven működik. Ezt mind teljesen zajmentesen. Az infra technológia a modern fűtési technológiák közé tartozik. Nem a levegőt melegíti, hanem közvetlenül a tárgyakat (így nem keletkezik pl. szél stb. általi hőveszteség). Ennek köszönhetően akár 60%-kal gazdaságosabb a hagyományos eljárásokhoz képest.

Egy másik lehetőség a fali hősugárzó, amelyet az ajtó magassága fölé kell elhelyezni és fentről lefele sugározza a hőt - teraszra is megfelelő.

Az elegáns G21 Fire Lofty elektromos kandalló valódi tűz hatását kelti, így otthona meghatározó részévé válik. Ha Ön is vágyik egy kandallóra, de valamilyen oknál fogva nem valósíthatja meg otthonában, akkor a Fire Lofty kandalló az ideális megoldás. Ez az elektromos kandalló pár másodperc alatt különleges atmoszférát biztosít nappalijában. Egyszerű csatlakoztatni az áramkörbe, távirányító segítségével is működtethető, valamint három különböző beállítás közül választhat, mégpedig reális tűz hatása, melegítés nélkül és melegítéssel. A G21 Fire Lofty elektromos kandalló 750 - 1 500 W közötti fűtési teljesítménnyel rendelkezik és köszönhetően a túlmelegedés elleni biztosítéknak használata rendkívül biztonságos. Az elektromos kandalló nem bocsát ki füstöt, nem kell kémény hozzá, egy gombnyomással bekapcsolható.  A G21 Fire Lofty kandalló bármely házba, lakásba, vagy társasházba felszerelhető. A tökéletes fényhatások és a választható intenzitású megvilágításnak köszönhetően gyönyörű kiegészítője lehet otthonának.

Függő hősugárzók vásárlására is van lehetőség, amelyeket a mennyezetre kell erősíteni.

Egyes modellek kivitelezésükkel a függőlámpákra emlékeztetnek - ezek nagyobb területre sugározzák a hőt és fedett terasz fűtésére is kihasználhatóak, mint a Hecht 3525-ös elektromos mennyezeti hősugárzója. Stílusos, elektromos fűtés, amely alkalmas fedett pergolákhoz, télikertekhez és előkertekhez. Nem csak kiváló ár/érték arány szól webshopunkból beszerezhető termékünk mellett, hanem a csendes működése is.

A legtöbb modellt klasszikus, 230 V-os konnektorra kell csatlakoztatni, de a nagyobb, 3000 W teljesítményű modellek gyakran háromfázisú 400 V-os konnektort is igényelnek. Adott esetben egy különálló elektromos hálózatra is lehet csatlakoztatni, amely erősebb biztosítékkal van ellátva.

Kisebb teraszokra vagy hűvösebb helyiségekbe

Az elektromos infravörös hősugárzók olyan helyekre felelnek meg, ahol nem kell folyamatosan fűteni. A teraszokon kívül tehát a fürdőszobában, garázsban, pincében is kihasználhatóak. Ha kintre szerelik a hősugárzót, akkor győződjenek meg a vízállóságáról is - legalább IP 44 értékűnek kellene lennie. Nagyobb teraszok esetében több hősugárzóra lesz szükségük, hiszen az elektromos hősugárzó teljesítménye fel sem veheti a versenyt a gáz hősugárzókkal.

Gázos hősugárzók

Lehet, hogy egy kávézó vagy étterem teraszán találkoztak már egy utcai lámpára emlékeztető, furcsa oszloppal. Ez bizony nem világításra, hanem a környezet melegítésére szolgál.

Ez egy gáz infravörös hősugárzó oszlop, amely ugyanúgy az infravörös sugárzást használja ki, mint az elektromos típus. Ez a hősugárzó az energiát a felső részen lévő gázégőből nyeri. A felette lévő tetőt állítani is lehet. Ezzel szabályozhatjuk a hő kiterjedését - a legtöbb modell kb. 9 méteres körzetben képes melegíteni. Használható tehát teraszokon, de akár a kertben is.

Az energiát propán-bután gázpalackból nyeri, a mely oszlop hősugárzó esetében az alsó részen van elrejtve, tehát nehezékként is szolgál.

A KERTIHOBBI webshopjában rengeteg gázos hősugárzót kínálunk, ráadásul védőtakarókkal együtt, hiszen fontos a termékek védelme is a kinti időjárással szemben.

A G21 hősugárzók gyártásakor figyeltek a minőségre, így rozsdamentes acélból készültek. A magas teljesítményű égőnek köszönhetően a bekapcsolás után azonnali meleget biztosítanak. A kezelésük egyszerű, csak csatlakoztassa a fűtőtestet egy 10 kg - os propán - bután palackhoz, amelyet tárolhat magában a hősugárzóban is. A piezo elektromos gyújtás gomb megnyomása után a hősugárzó azonnal bekapcsolódik és meleget biztosít.

Ráadásul webshopunkban most kedvezményesen szerezheti be a következő modelleket, ajándék védőtakaróval:

G21 Moon

G21 Inferno

G21 Volcano

G21 Tornado

 Miért jó a KERTIHOBBI-nál megvásárolni ezeket a termékeket?

⭐️Ingyenesen házhoz szállítjuk a termékeket!

⭐️Minőségi anyagokból készülnek!

⭐️Megbízható márkákat képviselünk!

olcsobbat.hu argep.hu favi.hu cofidis_hu simplepay_hu_v2